שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קולי פטל / זיו שלף

רוטב פטל. מתאים לפבלובה, עוגות וקינוחים שונים על בסיס שוקולד, גלידה, קרפים, סלטי פירות ועוגות גבינה.


חומרים (10 מנות)
250 גרם פטל שחור או אדום, קפוא
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס (70 מ"ל) מים
אופן ההכנה
  1. מפשירים את הפטל ומשרים בסיר עם הסוכר והמים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מעבירים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים קצרות. מסננים, ומעטרים את מנות הקינוח. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים ובמקפיא כחודשיים.

חזרה