שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצלצלי שאלוט מזוגגים / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
400 גרם בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלים יבשים, קטנים מאד)
1 כף חמאה
3 כפות סוכר חום
1/4 כוס יין לבן
מלח
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצלצלים ומטגנים עד שהם משחימים קלות. מטלטלים את המחבת והופכים בה את הבצלים כל זמן הטיגון.
  3. מוסיפים למחבת את הסוכר והיין ומערבבים עד שנוצר קרמל. מעבירים לתבנית קטנה, מתבלים במעט מלח ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 15-30 דקות (תלוי בגודל הבצלים), עד שהבצלים מתרככים.
חזרה