עוגת שוקולד חמה
/ זיו שלף
הכמויות מספיקות ל 10-12 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ
|
חומרים (10 מנות)
|
270 גרם שוקולד מריר (רצוי מאיכות משובחת) |
270 גרם חמאה |
10 ביצים |
1.5 כוסות + 4 כפות (360 גרם) סוכר |
1 כוס +1 כף (150 גרם) קמח |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס), ומשמנים את התבניות.
- שמים את השוקולד והחמאה בחלקו העליון של סיר כפול שמתחתיו מים רותחים (באן מרי). מבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
- שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, וטורפים קצת. מוסיפים פנימה את השוקולד, ומערבבים בעדינות בכף עץ.
- מוספים את הקמח ומערבבים בזהירות, למניעת גושים, ויוצקים לתוך התבניות.
אופים 8-10 דקות, עד שהעוגות תופחות ופניהן נסדקות. מוציאים מהתבנית, מניחים על צלחות הגשה ויוצקים מסביב רוטב שוקולד, רוטב פסיפלורה או קולי פטל. מומלץ להגיש גם עם כדור גלידת וניל.
טיפ: אפשר להגיש את המנה עם קישוטי שומשום פריכים, אותם מכינים מעוגיות שומשום דקות (ניתן להשיג ברוב המרכולים) שמחממים קלות בתנור. החימום מרכך את העוגיות ומאפשר ליצור מהן צורות נחמדות.
|
חזרה |