שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד חמה / זיו שלף

הכמויות מספיקות ל 10-12 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ


חומרים (10 מנות)
270 גרם שוקולד מריר (רצוי מאיכות משובחת)
270 גרם חמאה
10 ביצים
1.5 כוסות + 4 כפות (360 גרם) סוכר
1 כוס +1 כף (150 גרם) קמח
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס), ומשמנים את התבניות.
  2. שמים את השוקולד והחמאה בחלקו העליון של סיר כפול שמתחתיו מים רותחים (באן מרי). מבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, וטורפים קצת. מוסיפים פנימה את השוקולד, ומערבבים בעדינות בכף עץ.
  4. מוספים את הקמח ומערבבים בזהירות, למניעת גושים, ויוצקים לתוך התבניות.
    אופים 8-10 דקות, עד שהעוגות תופחות ופניהן נסדקות. מוציאים מהתבנית, מניחים על צלחות הגשה ויוצקים מסביב רוטב שוקולד, רוטב פסיפלורה או קולי פטל. מומלץ להגיש גם עם כדור גלידת וניל.

 

טיפ: אפשר להגיש את המנה עם קישוטי שומשום פריכים, אותם מכינים מעוגיות שומשום דקות (ניתן להשיג ברוב המרכולים) שמחממים קלות בתנור. החימום מרכך את העוגיות ומאפשר ליצור מהן צורות נחמדות.



חזרה