שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז פרסי לבן (צ'לו) / אריק חכימי


חומרים
1 ק"ג אורז פרסי לבן
3 כפות מלח
2 ליטר מים
1/2 כוס שמן
1 כפית כורכום
2-1 תפוחי אדמה גדולים
אופן ההכנה
  1. משרים את האורז עם חצי מכמות המלח במים קרים למשך שעתיים.
  2. מרתיחים את המים עם שארית המלח וחצי מכמות השמן. מסננים את האורז, מוסיפים אותו למים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מסננים את האורז ומחזירים את הסיר לאש. מוסיפים את יתרת השמן והכורכום ומחממים מעט.
  4. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בסיר כך שיכסו את כל התחתית. שופכים את האורז על תפוחי האדמה בערמה, בלי לדחוס. שמים מגבת על פתח הסיר ועליה את המכסה, ומבשלים כשעה על אש בינונית.
  5. כאשר עולים מהסיר הרבה אדים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 10 דקות נוספות.

חזרה