שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם גזר ושעועית אדומה (פולו הוויג') / אריק חכימי


חומרים
1 ק"ג אורז פרסי לבן
3 כפות מלח
1/2 כוס שמן
1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
1/2 ק"ג שעועית אדומה מושרית במים למשך הלילה (כשמבשלים בסיר לחץ, אין צורך בהשרייה)
2 ליטר מים
1 כפית שטוחה כורכום
2-1 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  שורים את האורז עם מחצית מכמות המלח במים קרים למשך שעתיים. 
  2.  מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את הגזר עד שיזהיב מעט. 
  3. מבשלים את השעועית במים בסיר רגיל או בסיר לחץ עד שהיא מתרככת אך לא הופכת ל"דייסה". מסננים. 
    מרתיחים את המים עם שארית המלח ומעט מהשמן. מסננים את האורז ומכניסים למים הרותחים. מבשלים על להבה גדולה כ 10 דקות, תוך כדי ערבוב, ומנקזים את המים מהאורז במסננת.
  4.  מחזירים את הסיר לאש. מחממים מעט את שארית השמן עם הכורכום. מסדרים את תפוחי האדמה בסיר כך שיכסו את כל התחתית. שמים מעל תפוחי האדמה רבע מכמות האורז, ועליו רבע מכמות השעועית ורבע מכמות הגזר וחוזר חלילה עד שנוצרת "ערימה" של אורז בשכבות.
  5. מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהאורז מעלה הרבה אדים. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עוד כ 10 דקות.

חזרה