שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אומלט-סופלה דובדבנים / מיכל לוי-אלחלל

להכנת המנה דרושה מחבת טפלון בינונית עם ידית מתפרקת. זוהי חביתה עם ביצים מוקצפות שיוצרות מראה תפוח, כמו של סופלה. הבלילה עדינה מאוד, לכן מסיימים את הטיגון בתנור (יש להוריד את ידית הפלסטיק לפני שלב זה). מכינים את המנות בזו אחר זו, כל אחת בנפרד.


חומרים (3 מנות)
1 כף שמן לשימון המחבת
3 ביצים מופרדות
1 חלבון
3 כפות סוכר
1 כוס דובדבנים (טריים או קפואים) מגולענים
2 כפות סוכר לבזיקה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומשמנים את המחבת.
  2. מקציפים את החלמונים עם כף אחת סוכר כ 3 דקות. מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה עד שהם יציבים, מוסיפים את 2 כפות הסוכר הנוספות ומממשיכים להקציף כדקה. מקפלים את החלמונים לתוך הקצף עד שהם נבלעים.
  3. מחממים את המחבת, יוצקים לתוכה שליש מהבלילה ומטגנים על אש בינונית עד שהשוליים מזהיבים.
  4. מפזרים מלמעלה שליש מהדובדבנים, בוזקים עליהם סוכר ואופים בתנור כ 2 דקות.
    מקפלים את האומלט במחבת, מגישים מייד וניגשים להכנת המנה השניה והשלישית באותה דרך.

חזרה