שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בריוש עם פירות בדבש / מיכל לוי-אלחלל

הפירות בדבש הופכים עוגת שמרים זו לעוגת חג יפה. בשאר ימות השנה אפשר להגיש אותה גם ללא הפירות, עם קפה של בוקר למשל. במקרה זה יש להוסיף לבצק עוד רבע כוס סוכר. המתכון הוא לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.


חומרים
לבצק:
1/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
20 גרם שמרים
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
3 ביצים
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לפירות:
1/2 ק"ג תאנים
4 אפרסקים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס יין אדום
4 כפות דבש
1 מקל קינמון או ציפורן, או כוכב אניס (אם רוצים)
לציפוי:
1 מיכל יוגורט
1 ביצה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מחממים את החלב וממיסים בו את הסוכר, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד שהם נמסים.
  2. שמים את הקמח והמלח בקערת המיקסר, מוסיפים את תערובת החלב והביצים ומערבבים עם קרס לישה כ 10 דקות במהירות בינונית. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שהחמאה נבלעת בבצק. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  3. מאחסנים במקרר ומניחים לתפוח שעתיים נוספות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה גדול קצת יותר מקוטר התבנית.
  4. מעבירים לתבנית משומנת, מרפדים את התחתית והדפנות ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  5. חותכים את הפירות לרבעים.
  6. מבשלים את הסוכר והמים עד שנוצר קרמל בצבע חום בהיר, מוסיפים את היין, מבשלים עוד קצת ומוסיפים את הדבש, הפירות והתבלינים. ממשיכים לבשל כ 30 דקות, עד שהפירות מתרככים, מצננים.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  8. מערבבים את היוגורט, הביצה והסוכר, יוצקים למרכז התבנית ומברישים את הדפנות. אופים 30-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  9. מומלץ להגיש את הבריוש טרי וחם יחד עם הפירות (את הפירות אפשר לבשל יום מראש ולאחסן במקרר).
חזרה