שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג אפוי במלח, ברוטב ג'ינג'ר ועגבניות / ג'וזף מיקלוואק


חומרים (4 מנות)
4 דגי דניס טריים ומנוקים (שלמים, עם הראש והזנב)
2 ק"ג מלח גס (מלח בישול)
מעט שמן זית להברשה
לרוטב:
1-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות (ללא הגרעינים והפנים)
2-3 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ גס
2-3 כפות עירית קצוצה
3/4 כוס (12 כפות) שמן זית
6 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות). מברישים את הדגים המנוקים בשמן זית.
  2. בתבנית אפייה גדולה (או עדיף ב4- תבניות שכל אחת תכיל דג אחד) מכינים מצעי מלח לדגים מכשליש מכמות המלח (אם משתמשים בתבנית אחת גדולה מכינים 4 מצעי מלח מופרדים, כדי שכל דג יהיה עטוף בציפוי מלח בנפרד). מניחים את הדגים על מצעי המלח. מרטיבים מעט את המלח שנותר ומצפים את הדגים בשכבת מלח. אוטמים היטב את הציפוי סביב כל דג.
  3. אופים 15-12 דקות בתנור.
  4.  מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.
  5. אופן ההגשה:
    שוברים ומסירים את ציפוי המלח (שמתקשה באפייה). מעבירים את נתחי הדגים ללא האידרה) לצלחות הגשה, ויוצקים את הרוטב מעל.

חזרה