|
|
|
|
חבושים אפויים מוגשים עם קרם פרש
/ בני סיידא
|
חומרים (4 מנות)
|
4 חבושים |
1.5 כוסות סוכר |
1/4 כוס מיץ לימון טרי |
1 כוס מים מבישול החבושים |
למלית: |
50 גרם פיסטוק (ללא מלח), קלוף, קלוי וקצוץ |
להגשה: |
2 מכלים קרם פרש |
אופן ההכנה |
- שוטפים את החבושים, חוצים לרוחב ומסלקים את הליבה בעזרת סכין קטנה וחדה. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ 15 דקות, עד שהחבושים מתרככים במקצת.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מוציאים את החבושים ממי הבישול בעזרת כף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
- מערבבים בקערה את הסוכר, מיץ הלימון וכוס ממי הבישול. יוצקים על החבושים ואופים 40-45 דקות, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק. מדי פעם, יוצקים על החבושים מעט מהסירופ שנוצר בתבנית במהלך האפייה . מצננים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
- ממלאים את החבושים בפיסטוק ומחלקים למנות. מגישים עם מעט מהסירופ ועם כף גדושה קרם פרש לכל מנה.
| חזרה | | |