שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חבושים אפויים מוגשים עם קרם פרש / בני סיידא


חומרים (4 מנות)
4 חבושים
1.5 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מים מבישול החבושים
למלית:
50 גרם פיסטוק (ללא מלח), קלוף, קלוי וקצוץ
להגשה:
2 מכלים קרם פרש
אופן ההכנה
  1. שוטפים את החבושים, חוצים לרוחב ומסלקים את הליבה בעזרת סכין קטנה וחדה. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ 15 דקות, עד שהחבושים מתרככים במקצת.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מוציאים את החבושים ממי הבישול בעזרת כף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
  4. מערבבים בקערה את הסוכר, מיץ הלימון וכוס ממי הבישול. יוצקים על החבושים ואופים 40-45 דקות, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק. מדי פעם, יוצקים על החבושים מעט מהסירופ שנוצר בתבנית במהלך האפייה . מצננים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
  5. ממלאים את החבושים בפיסטוק ומחלקים למנות. מגישים עם מעט מהסירופ ועם כף גדושה קרם פרש לכל מנה.

חזרה