שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילת פילו במלית פירות / מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל


חומרים
1.5 ק"ג פירות (משמשים, אפרסקים או מנגו)
1.5 כוסות סוכר
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור
מעט תמצית וניל
3 עלי פילו מלבניים
50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בניר אפייה. שוטפים את הפירות, מגלענים וחותכים לרבעים.
  2. שמים את הפירות, הסוכר והמים בסיר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 15 דקות, או עד שהפירות מתרככים.
  3. מערבבים את הקורנפלור במעט מים ותמצית וניל, ומוסיפים לפירות. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזל מסמיך (אם הרוטב לא הסמיך, מערבבים כף נוספת של קורנפלור במים ומוסיפים לסיר). מעבירים לקערה ומאחסנים במקרר.
  4. פורסים עלה של בצק פילו על גבי משטח העבודה, מורחים עליו חמאה ומניחים עליו עלה נוסף. מורחים את העלה הנוסף בחמאה ומניחים עליו את העלה השלישי.
  5. מסדרים את מלית הפירות הפירות על העלה, לאורך צידו הקרוב אל הגוף, כך שלא תיגע בקצות הבצק. מקפלים את הקצוות פנימה, מעל המלית, ומגלגלים לגלילה.
  6. מניחים את הגלילה עם התפר כלפי מטה, מורחים בחמאה ואופים כרבע שעה או עד שהבצק משחים מעט.

חזרה