שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה חציל קלוי וגבינה בולגרית / בת חן כהן


חומרים
לבצק:
100 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח מנופה
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח
למלית:
3 חצילים קלויים (רצוי בלדי)
1 גביע יוגורט טבעי
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (מליחות לפי הטעם)
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
6-7 עלי ריחן קצוצים
עלים משני גבעולי טימין
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק או גלבוע)
1 כף אורגנו מיובש
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עד קבלת פירורים.
  2. מוסיפים את הביצה והמים ולשים רק עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף עוד כף מים. עוטפים בניילון ומקררים למשך שעה לפחות.
  3. קוצצים את החצילים (רצוי בסכין עץ), ומוסיפים את היוגורט, הגבינה, הביצה, התבלינים, הריחן והטימין.
  4. מרדדים את הבצק לתבנית פאי עגולה משומנת, מכסים בנייר אלומיניום, שופכים עליו חופן קטניות כלשהן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
  5. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומניום (את הקטניות זורקים לפח, או שומרים לפעם הבאה), יוצקים את המלית על הבצק, מפזרים מעל גבינה צהובה ואת האורגנו המיובש.
  6. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
חזרה