שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חיטה בירקות שורש / השף ירון עמר


חומרים
500 גרם גרעיני חיטה שלמים
2 בצלים קלופים
2 שיני שום קלופות
1 גזר קלוף
1 כרישה קלופה
1 זר פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות שמן זית
ליטר וחצי מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. משרים את החיטה בסיר עם מים קרים למשך שעתיים. חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את החיטה. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
  3. מוסיפים מלח, פלפל, ופטרוזיליה קצוצה, מטפטפים שמן זית מעל, ומגישים.

 

חזרה