|
|
|
|
חיטה בירקות שורש
/ השף ירון עמר
|
חומרים
|
500 גרם גרעיני חיטה שלמים |
2 בצלים קלופים |
2 שיני שום קלופות |
1 גזר קלוף |
1 כרישה קלופה |
1 זר פטרוזיליה קצוצה דק |
2 כפות שמן זית |
ליטר וחצי מים |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- משרים את החיטה בסיר עם מים קרים למשך שעתיים. חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את החיטה. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים מלח, פלפל, ופטרוזיליה קצוצה, מטפטפים שמן זית מעל, ומגישים.
| חזרה | | |