שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט מישמשים / רוני ונציה


חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגורדת
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
לקרם השקדים:
1.5 כוסות שקדים מולבנים (125 גרם)
1 כוס + 1 כף סוכר (120 גרם)
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
4 כפות קמח
1.5 כפיות ליקר שקדים "אמרטו"
לעוגה:
כ - 700 גרם משמשים בינוניים בשלים אך מוצקים, חתוכים לרבעים
כלים:
תבנית משומנת לטארט בקוטר כ - 26 ס"מ (או 6 תבניות אישיות לטארט בקוטר 12 ס"מ, עם תחתית נשלפת)
אופן ההכנה
  1. הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון - ומערבבים בעזרת להב המתכת. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק בגודל אפונה קטנה.
  2. מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד לגושים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים כ-30 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
  3. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול (או ל-6 עיגולים לטארטים אישיים) בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והדפנות ,ניתן גם להדק חתיכות בצק בידיים. מחוררים את הבצק במזלג, במקרר במשך 30 דקות.
  4. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומעליו מניחים שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ-15 דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו בהיר מאוד. מצננים על רשת.
  5. קרם השקדים: בקערת מעבד מזון טוחנים את השקדים והסוכר לאבקה.
  6. בקערת מערבל, מקציפים את החמאה עם תערובת השקדים והסוכר, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
  7. מוסיפים את הקמח והליקר, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת.
  8. ההרכבה: משטחים את קרם השקדים מעל לבצק שבתבנית (או התבניות).
  9. אופים 15-10 דקות בחום בינוני (175מעלות), עד שהקרם מתייצב מעט והוא זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, ומניחים מיד את רבעי המשמשים בעדינות מעל קרם השקדים האפוי, כשהחוד שלהם פונה כלפי מעלה. אופים עוד 30-20 דקות או עד שהקרם מזהיב, הבצק זהוב שחום וקצוות המשמשים שחומים מעט. מצננים על רשת.
  10. ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד.

 

 

 

חזרה