שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עלי תרד ממולאים בריזוטו פרמז'ן / אביבית פריאל


חומרים
500 גרם עלי תרד גדולים
50 גרם חמאה
250 גרם (1.5 כוסות) אורז (רצוי עגול לריזוטו)
1 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
  1. חולטים את העלים.
  2. מכינים את הריזוטו: ממיסים את החמאה במחבת כבדה, מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים תוך בחישה מעט מהיין הלבן ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף בהדרגה את היין, החלב והשמנת לסירוגין, מעט בכל פעם. התהליך כולו אורך כ 15 דקות, ויש לערבב כל הזמן. מוסיפים את הגבינה, מתבלים ומערבבים עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מניחים שלושה עלי תרד זה ליד זה ומעט בחפיפה על משטח יבש. מניחים כף מהריזוטו לרוחב העלים,, מקפלים את צדי העלה מעל המלית ומגלגלים לצורת "סיגר". מגלגלים כך את כל העלים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    הערה: אפשר להשתמש באותה מלית להכנת עלי גפן ממולאים.

חזרה