ריבת אתרוגים
/ עפרה ריזנפלד
ריבה בעלת ארומה חזקה. החומרים מספיקים לכ- ליטר וחצי ריבה.
|
חומרים
|
7-8 אתרוגים |
3 ליטר מים |
1 ק"ג סוכר |
6-8 מקלות קינמון או הל ירוק |
אופן ההכנה |
- שוטפים את האתרוגים. מקלפים את הקליפה הצהובה הדקה, חותכים לרצועות דקות ושומרים בצד.
- בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הקליפה הלבנה שנשארה על הפרי וזורקים.
- חותכים את הפרי לקוביות של ס"מ על ס"מ. אם מוצאים גרעינים, צוררים אותם בפיסת בד גזה, יחד עם ההל או תבלין אחר.
- מניחים בסיר את קוביות הפרי, רצועות הקליפה ושקית הגרעינים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה ברתיחה עדינה. מסירים את הקצף מדי פעם.
- אחרי שעה מוסיפים את הסוכר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד
שהריבה מתייצבת.
- מוציאים את שקיק הגרעינים ומעבירים את הריבה לצנצנות מפוסטרות (צנצנות שנטבלו במים רותחים).
|
חזרה |