שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת אתרוגים / עפרה ריזנפלד

ריבה בעלת ארומה חזקה. החומרים מספיקים לכ- ליטר וחצי ריבה.


חומרים
7-8 אתרוגים
3 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
6-8 מקלות קינמון או הל ירוק
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האתרוגים. מקלפים את הקליפה הצהובה הדקה, חותכים לרצועות דקות ושומרים בצד.
  2. בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הקליפה הלבנה שנשארה על הפרי וזורקים.
  3. חותכים את הפרי לקוביות של ס"מ על ס"מ. אם מוצאים גרעינים, צוררים אותם בפיסת בד גזה, יחד עם ההל או תבלין אחר.
  4. מניחים בסיר את קוביות הפרי, רצועות הקליפה ושקית הגרעינים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה ברתיחה עדינה. מסירים את הקצף מדי פעם.
  5. אחרי שעה מוסיפים את הסוכר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד
    שהריבה מתייצבת.
  6. מוציאים את שקיק הגרעינים ומעבירים את הריבה לצנצנות מפוסטרות (צנצנות שנטבלו במים רותחים).

חזרה