שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות איריות / הדי שרון

לחמניות קלות ומהירות המותפחות בעזרת אבקת אפייה וסודה לשתיה. בוצעים בעודן חמות, מניחים חתיכת חמאה וזוללים. כיף להגישן אותן לצד מרקים חלביים, שלא לדבר על ארוחת בוקר מפנקת, עם קפה טוב ומבחר ריבות.


חומרים
4 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
1/2 כפית מלח
2 כפיות סוכר
125 גרם חמאה
1 גביע יוגורט או אשל
1 ביצה
חלב למשיחה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים בקצות האצבעות עד שמקבלים פירורים דקים. מוסיפים את היוגורט והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אותו לשים כמה דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל12-15- חלקים. מעצבים כדורים ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
  4. אופים בתנור 30-25 דקות, עד שסכין הננעצת בלחמניה יוצאת
    יבשה. אם הלחמניות משחימות מדי, מכסים בנייר אלומיניום.
    מגישים חם.

חזרה