שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל בקר מתובל / אבי שטייניץ


חומרים
1 ק"ג בשר בקר רצוי כתף
מעט קמח
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון
1/2 כוס יין אדום יבש
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 פלפלים אחד מכל צבע, חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות בינוניות
2/3 כוס עגבניות שרי קצוצות גס
3 כפות סוכר חום
3 כפות חומץ
1 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
  1.  חותכים את הבשר לקוביות בגודל 3X3 ס"מ. מערבבים מעט קמח עם מלח ופלפל ומקמחים את קוביות הבשר. 
  2. מחממים סיר כבד. מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את קוביות הבשר תוך ערבוב. כאשר הבשר משחים והנזולים שהפריש התאדו, מוסיפים את היין האדום ומגרדים את תחתית הסיר בכף עץ. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות.
  3.  מחממים מעט שמן בסיר נפרד ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הג'ינג'ר, הפלפלים, העגבניות, הסוכר, החומץ והתבלינים ומבשלים כ 5 דקות.
  4. מעבירים את כל תכולת הסיר אל הבשר, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה, או עד שהבשר מתרכך.

חזרה