שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידה פרסית / דליה פן-לרנר


חומרים
2 כוסות חלב (חצי ליטר)
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 חלמונים
2 מיכלים שמנת מתוקה חצי ליטר
1 כפית מי ורדים
1 כפית או חוט זעפרן לא הכרחי
50 גרם פיסטוק מושרים במים, קלופים מקליפתם הדקה וחתוכים לרבעים
לקישוט:
פיסטוק קלוף
לקישוט:
עלי ורדים
אופן ההכנה
  1. יום קודם יוצקים 1 מכל שמנת מתוקה לתבנית אינגליש-קייק, ומקפיאים.
  2. למחרת, מרתיחים את החלב, מקציפים בקערה את החלמונים עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. יוצקים בזרם דק את החלב לחלמונים תוך כדי ערבוב.
  3. יוצקים את תערובת החלב, החלמונים והסוכר בחזרה לסיר. מעמידים את הסיר מעל סיר מים רותחים (באן מארי) ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת סמיכה וחמה (80 מעלות אם יש לכם מדחום לבישול).
  4. מוסיפים את השמנת שנותרה (המחצית השניה הוקפאה לילה קודם), מוסיפים את מי הוורדים (ומי הזעפרן) ואת הפיסטוקים -ומקררים.
  5. מכניסים את התערובת למקפיא ,מוציאים כל חצי שעה ומערבבים כדי שלא יוצרו גושי קרח.
  6. כשהגלידה כמעט קפואה ומוכנה, מוציאים את השמנת הקפואה מהמקפיא, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לגלידה. בהגשה מעטרים את צלחות הגלידה האישיות בפיסטוקים קלופים נוספים ובעלי ורדים.

חזרה