בקר מטוגן חריף
/ דליה פן-לרנר
מתכון שמקרו בתאילנד. לטיגון הירקות יש להשתמש בווק (מחבת סיני עמוק).
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם בשר בקר סינטה, רמפ או פילה |
1 כפית ג'ינג'ר שורש טרי |
3 - 4 שיניים שום קצוץ |
1 כף רוטב צ'ילי |
1 - 2 כף רוטב סויה |
1 כף יין שרי או יין לבן יבש |
1 כפית סוכר |
3 כפית שמן לטיגון |
חצי חסה עגולה (אייסברג) או עלי כרוב סיני |
1 כפית שמן שומשום סיני |
אופן ההכנה |
- פורסים את נתח הבקר לפרוסות דקות ולא גדולות (כ 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב). מערבבים עם הג'ינג'ר השום וכף רוטב סויה.
- מערבבים בקערית נפרדת כף סויה, רוטב צ'ילי, יין שרי, סוכר ו 2 כפות מים. מערבבים עד שהסוכר נמס.
- מחממים את הווק. מוסיפים 2 כפות שמן ומקפיצים בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את תערובת הצ'ילי והסויה לווק, מערבבים ומטגנים עד שהבשר שחום.
- מעבירים לצלחת ושומרים חם. מנגבים ומנקים את הווק עם מגבת
נייר.
- חותכים את עלי החסה או הכרוב הסיני לחתיכות רחבות (לא לרצועות דקות). מחממים כף שמן בווק ומקפיצים בו את העלים רק עד שצבעם הירוק מתחזק. מטפטפים מעליהם שמן שומשום.
- מעבירים לצלחת הגשה ומניחים את נתחי הבשר והרוטב מעליהם. מגישים מיד.
|
חזרה |