שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בקר מטוגן חריף / דליה פן-לרנר

מתכון שמקרו בתאילנד. לטיגון הירקות יש להשתמש בווק (מחבת סיני עמוק).


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר בקר סינטה, רמפ או פילה
1 כפית ג'ינג'ר שורש טרי
3 - 4 שיניים שום קצוץ
1 כף רוטב צ'ילי
1 - 2 כף רוטב סויה
1 כף יין שרי או יין לבן יבש
1 כפית סוכר
3 כפית שמן לטיגון
חצי חסה עגולה (אייסברג) או עלי כרוב סיני
1 כפית שמן שומשום סיני
אופן ההכנה
  1. פורסים את נתח הבקר לפרוסות דקות ולא גדולות (כ 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב). מערבבים עם הג'ינג'ר השום וכף רוטב סויה.
  2. מערבבים בקערית נפרדת כף סויה, רוטב צ'ילי, יין שרי, סוכר ו 2 כפות מים. מערבבים עד שהסוכר נמס.
  3. מחממים את הווק. מוסיפים 2 כפות שמן ומקפיצים בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את תערובת הצ'ילי והסויה לווק, מערבבים ומטגנים עד שהבשר שחום.
  4. מעבירים לצלחת ושומרים חם. מנגבים ומנקים את הווק עם מגבת
    נייר.
  5. חותכים את עלי החסה או הכרוב הסיני לחתיכות רחבות (לא לרצועות דקות). מחממים כף שמן בווק ומקפיצים בו את העלים רק עד שצבעם הירוק מתחזק. מטפטפים מעליהם שמן שומשום.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים את נתחי הבשר והרוטב מעליהם. מגישים מיד.

חזרה