שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט תפוחים הולנדי / הנס ברטלה

כלים: תבנית לפאי בקוטר כ 26 ס"מ משומנת


חומרים (10 מנות)
לבצק:
300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, אבל עדיין קשה
150 גרם סוכר שני שליש כוס
1 ביצה
450 גרם קמח לבן
למלית:
700 גרם תפוחים מסוג גראנד, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קורנפלור
1/3 כוס צימוקים 50 גרם
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או פירורי עוגה (לספיגת נוזלים)
1 ביצה טרופה בכפית מים
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נספג בתערובת. מאחדים לכדור בצק שטוח ומניחים לצינון במקרר כמה שעות.
  2. על משטח מקומח מעבדים את הבצק. מהדקים שני שליש מהבצק לתחתית ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה שומרים את השליש הנותר במקרר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  4. מכינים את המלית: בסיר רחב שמים את קוביות התפוחים, הסוכר, היין הלבן, קליפת הלימון והווניל. מביאים לאט לרתיחה מעל אש בינונית. מבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מבושלים, אך לא רכים מדי.
  5. מסירים מהאש ומסננים את התפוחים במסננת מעל קערה בינונית. לתוך היין המסונן והחם מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים במהירות בעזרת מקצף, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מסמיכים מעל אש נמוכה תוך עירבוב רצוף במקצף, עד שמתקבלת תערובת סמיכה צהבהבה, וחלקה.
  6. מוסיפים את הצימוקים והקינמון לתערובת התפוחים, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת היין והקורנפלור. מצננים את התערובת בצד.
  7. מרכיבים את העוגה: מפזרים פירורי עוגה או פירורי ביקוויטים מעל לבצק שבתבנית. מפזרים את תערובת התפוחים מעל פירורי העוגה. מברישים את השוליים בביצה טרופה.
  8. מרדדים את הבצק שנשאר לעובי חצי ס"מ. חותכים
    רצועות בעובי 2 ס"מ. מניחים כמה רצועות מעל לתפוחים בעזרת מרית מתכת או סכין ארוכות, ומניחים עוד כמה רצועות באלכסון לעיצוב רשת שתי וערב.
  9. מברישים שוב בביצה ואופים כ30- דקות עד שהפאי אפוי וזהוב. מצננים על רשת.


חזרה