שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תרד בשמנת עם ביצי עין / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
60 גרם חמאה
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
1.25 ק"ג תרד עלים, נקיים וקצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע קרם פרש
5 ביצים
פפריקה חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מחממים את החמאה והשמן במחבת כבדה. מוסיפים את בהצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התרד ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. מכסים את המחבת ומאדים עד שהתרד מתרכך. מוסיפים את השמנת והקרם פרש, מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  3. שוברים את הביצים ומחליקים אותן בזהירות, זו אחר זו על התרד. זורים עליהן מעט פלפל ופפריקה. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים עדיין רכים. מגישים חם עם לחם טרי.

חזרה