שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות דגים עם ג'ינג'ר / אריק חכימי


חומרים (10 מנות)
1 ק"ג קרפיון טחון
4 כפות פירורי לחם
1 ביצים טרופות
1/2 כוס מים
1 בצל גדול, מגורר דק
מלח ופלפל
20 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
1/3 כפית פלפל אדום חריף טחון (רצוי קאיין)
לבישול הדגים:
2 גזרים חתוכים גס
1 כפית מלח
לסלט:
1/4 ק"ג אפונה ירוקה חלוטה ומקוררת
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
  1.  לשים היטב בידיים את כל המרכיבים לדגים ויוצרים קציצות עגולות. מאחסנים במקרר לחצי שעה.
  2. שמים את הגזרים והמלח בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה בעדינות את הקציצות, ומבשלים כשעה ו 40 דקות. מוציאם בעדינות ומצננים.
  3. מקשטים כל קציצה ברצועת ג'ינג'ר או בעלה של עשב תיבול, ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומקררים במשך כשעתיים.
  5. מחלקים את הסלט לצלחות הגשה, מניחים מעליו את הקציצות ומגישים.

חזרה