|
|
|
|
קציצות דגים עם ג'ינג'ר
/ אריק חכימי
|
חומרים (10 מנות)
|
1 ק"ג קרפיון טחון |
4 כפות פירורי לחם |
1 ביצים טרופות |
1/2 כוס מים |
1 בצל גדול, מגורר דק |
מלח ופלפל |
20 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק |
1/3 כפית פלפל אדום חריף טחון (רצוי קאיין) |
לבישול הדגים: |
2 גזרים חתוכים גס |
1 כפית מלח |
לסלט: |
1/4 ק"ג אפונה ירוקה חלוטה ומקוררת |
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות |
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות |
אופן ההכנה |
- לשים היטב בידיים את כל המרכיבים לדגים ויוצרים קציצות עגולות. מאחסנים במקרר לחצי שעה.
- שמים את הגזרים והמלח בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה בעדינות את הקציצות, ומבשלים כשעה ו 40 דקות. מוציאם בעדינות ומצננים.
- מקשטים כל קציצה ברצועת ג'ינג'ר או בעלה של עשב תיבול, ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומקררים במשך כשעתיים.
- מחלקים את הסלט לצלחות הגשה, מניחים מעליו את הקציצות ומגישים.
| חזרה | | |