שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עם שעועית ירוקה, עגבניות ושום / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
5 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
800 גרם שעועית ירוקה , מנוקה מקצוות (אפשר קפואה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
5 עגבניות קלופות וקצוצות
2 פלפלים חריפים קצוצים
8 שיני שום קצוצות
חופן עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
  2.  מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשעועית מוכנה והרוטב סמיך.
  5. מחממים במחבת את שארית השמן. מוסיפים את הפלפלים החריפים, השום והכוסברה ומטגנים כ 3 דקות. יוצקים על התבשיל, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מגישים עם אורז לבן או עם לחם שחור לטבילה ברוטב.

חזרה