שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בסיס לטארט / דליה פן-לרנר

מתכון בסיסי לקלתית.


חומרים
1.75 כוסות קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים מס' 1 טרופות
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח, קוביות החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים, ומפעילים עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את הביצים ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר גוש בצק על להב המעבד. מוציאים את הבצק, צרים כדור, עוטפים בניילון נמתח ושומרים לפחות לשעה במקרר (אפשר להכין יום מראש).
  2. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול שירפד את תבנית הטארט ודפנותיה. דוקרים במזלג את תחתית הבצק, מכסים את תחתית ושולי הבצק ביריעת נייר אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה, (או קטניות אחות או אבנים קטנות) כמשקולת למניעת תפיחת הבצק. אופים 10-8 דקות. מוציאים את נייר האלומיניום והשעועית וממשיכים לאפות 20-15 דקות נוספות, עד שהקלתית זהובה ואפויה. מצננים ומשחררים מהתבנית.

חזרה