שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב וואקאטאי / אילן שומרון

רוטב פרואני פופולארי, העשוי מעשב תבלין שנקרא וואקאטאי בשפת המקומיים ומזכיר בטעמו שילוב של נענע ופטרוזיליה. מכיוון שצמח זה אינו גדל אצלנו המתכון שלהלן עושה שימוש גם בנענע וגם בפטרוזיליה כדי לחקות את הטעם המקורי. כדאי להגיש את הרוטב עם עוף צלוי, נתחי בשר בגריל או אפילו נקניקיות.


חומרים
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור נענע
1 צרור כוסברה
1/3 כוס מיץ לימון טרי
3 גבעולי סלרי
1 פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים
6 שיני שום
1 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים לרוטב אחיד. טועמים ומוסיפים תיבול וחריפות לפי הטעם האישי.
חזרה