שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב לורטאנו / אילן שומרון

שם הרוטב נגזר משם המחוז הפרואני לורטו, והוא מוגש בדרך כלל על נתחי דג צלויים בגריל או מטוגנים. המתכון האופייני נלקח ממסעדה מקומית ידועה ששמה "la maloca".


חומרים (6 מנות)
50 גרם חמאה
1/2 בצל אדום קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
2 כפות קמח
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 ליטר ציר דגים או מרק צח
1/2 כוס חלב
מעט אגוז מוסקט
1 עלה דפנה
מלח ופלפל לבן לקישוט
1/2 שן שום קצוצה
פלפל אדום נקי מגרעינים וקצוץ דק
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
4 גבעולי נענע קצוצים
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה ומאדים את הבצל והשום כדקה. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שנוצרת רביכה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את היין.
  3. מחזירים לאש, מבשלים ובוחשים כדקה, עד שהבלילה מתעבה. מוסיפים את המרק והחלב ובוחשים היטב.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב רותח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 15-20 דקות. מתקנים טעמים.
  5. מסננים, מוסיפים את מרכיבי הקישוט, יוצקים על נתח הדג ומגישים

חזרה