|
|
|
|
קינוח קוסקוס ושזיפים
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים
|
500 גרם שזיפים חתוכים לחצאים ומגולענים |
3-4 כפות דבש |
3 כפות מיץ תפוזים |
30 גרם חמאה |
1/2 כפית הל טחון |
1/4 כפית קינמון |
3 כפות סוכר חום |
3 כפות אגוזים טחונים |
1 שקית קוסקוס להכנה מהירה, מוכן לפי ההוראות |
אופן ההכנה |
- מניחים את חצאי השזיפים בתבנית. מוסיפים את מיץ תפוזים והדבש, מערבבים היטב ואופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.
- במחבת נפרדת ממיסים את החמאה. מוסיפים את ההל, הסוכר, האגוזים, הקינמון, וגרגירי הקוסקוס ומטגנים קלות תוך ערבוב עד שהגרגרים מזהיבים. מפזרים את תערובת גרגירי הקוסקוס על השזיפים ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
| חזרה | | |