שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלאפוטי דובדבנים / מיכל לוי-אלחלל

מאפה דובדבנים קל להכנה, המוגש כקינוח כשהוא טרי. רצוי להגישו לא יותר מכמה שעות לאחר ההכנה. החומרים מתאימים לתבנית פיירקס בגודל בינוני


חומרים
6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
תמצית וניל
2 כפות קמח
1 כוס דובדבנים טריים או קפואים, מגולענים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה בינונית כשתי דקות, עד שהסוכר נמס והביצים מלבינות (אין להקציף יותר מדי. התערובת לא צריכה להיות תפוחה מאוד).
  3. מוסיפים את החלב, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומקציפים קלות עד שהגושים נעלמים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את הדובדבנים. 
  4. אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.

חזרה