קלאפוטי דובדבנים
/ מיכל לוי-אלחלל
מאפה דובדבנים קל להכנה, המוגש כקינוח כשהוא טרי. רצוי להגישו לא יותר מכמה שעות לאחר ההכנה. החומרים מתאימים לתבנית פיירקס בגודל בינוני
|
חומרים
|
6 ביצים |
1 כוס סוכר |
1/2 כוס חלב |
1 מכל שמנת מתוקה |
תמצית וניל |
2 כפות קמח |
1 כוס דובדבנים טריים או קפואים, מגולענים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים והסוכר בקערה בינונית כשתי דקות, עד שהסוכר נמס והביצים מלבינות (אין להקציף יותר מדי. התערובת לא צריכה להיות תפוחה מאוד).
- מוסיפים את החלב, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומקציפים קלות עד שהגושים נעלמים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את הדובדבנים.
- אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.
|
חזרה |