שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלפוטי דובדבנים / רוני ונציה

המתכון שלפניכם מעודן, קל וטעים במיוחד. לקוח משיעור הבישול של השף אנדרה סולטנר, מעמודי התווך של ה"פרנץ' קולינרי אינסטיטיוט" ( FCI ) בניו-יורק.


חומרים (12 מנות)
650 גרם דובדבנים טריים, מגולענים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף קירש (ליקר דובדבנים)
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית עגולה חסינת חום בגובה כ-5 ס"מ לפחות, בקוטר כ-30 ס"מ, משומנת בחמאה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. שמים את הדובדבנים בקערה בינונית עם 1/4 כוס מהסוכר, ומערבבים.
  3. בקערה גדולה שמים את הביצים, החלמונים, 1/4 כוס הסוכר שנותרה והווניל, ומקציפים במטרף ידני לתערובת אחידה. בהדרגה יוצקים את החלב, השמנת והקירש תוך הקצפה (לא נמרצת) לתערובת אחידה.
  4. שמים את הדובדבנים בתבנית ויוצקים את תערובת הביצים מעל דרך מסננת.
  5. אופים 25-30 דקות עם שהקרם מתחיל להתייצב והשוליים שחומים מעט. מוציאים ומצננים מעט על רשת. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם. אפשר גם להגיש בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל, קצפת או רוטב דובדבנים.
חזרה