שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בייגלה ערבי / יעל גרטי


חומרים
1 ק"ג קמח לבן
2.5 כוסות מים פושרים
1/4 כוס מים פושרים
2 כפיות גדושות מלח
1.5 כפיות סוכר
30 גרם שמרים טריים
אופן ההכנה
  1. ממיסים בקערית את השמרים הטריים בתוך 1/4 כוס מים פושרים והסוכר. מניחים בצד למשך עשר דקות.
  2. מכניסים לקערת מערבל / מעבד מזון את הקמח, את השמרים התוססים, 1/2 2 כוסות מים פושרים ומעבדים במשך 10 דקות, במהירות איטית.
  3. מניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה מוציאים ממנו את האוויר, מוסיפים את המלח וללוש שוב.
  4. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים כדורים. מניחים לכדורים לנוח במשך חמש דקות.
  5. מכינים קערה עמוקה ובה מים פושרים ולצידה צלחת מלאה שומשום.
  6. משחילים אצבע במרכז כל כדור ומנופפים בתנועת "הולה הופ" על האצבע תוך נסיון להרחיב את גודל החור לאליפסה גדולה. טובלים את הכעכים במים החמימים, מוציאים וטובלים מיד בשומשום.
  7. מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית תנור גדולה לתפיחה של חצי שעה נוספת.
  8. מחממים תנור לחום גבוה מאוד ( 250 מעלות צלזיוס) ואופים בין 10 ל- 15 דקות עד לקבלת צבע שזוף בהיר.

 

 

 

חזרה