|
|
|
|
בייגלה ערבי
/ יעל גרטי
|
חומרים
|
1 ק"ג קמח לבן |
2.5 כוסות מים פושרים |
1/4 כוס מים פושרים |
2 כפיות גדושות מלח |
1.5 כפיות סוכר |
30 גרם שמרים טריים |
אופן ההכנה |
- ממיסים בקערית את השמרים הטריים בתוך 1/4 כוס מים פושרים והסוכר. מניחים בצד למשך עשר דקות.
- מכניסים לקערת מערבל / מעבד מזון את הקמח, את השמרים התוססים, 1/2 2 כוסות מים פושרים ומעבדים במשך 10 דקות, במהירות איטית.
- מניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה מוציאים ממנו את האוויר, מוסיפים את המלח וללוש שוב.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים כדורים. מניחים לכדורים לנוח במשך חמש דקות.
- מכינים קערה עמוקה ובה מים פושרים ולצידה צלחת מלאה שומשום.
- משחילים אצבע במרכז כל כדור ומנופפים בתנועת "הולה הופ" על האצבע תוך נסיון להרחיב את גודל החור לאליפסה גדולה. טובלים את הכעכים במים החמימים, מוציאים וטובלים מיד בשומשום.
- מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית תנור גדולה לתפיחה של חצי שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד ( 250 מעלות צלזיוס) ואופים בין 10 ל- 15 דקות עד לקבלת צבע שזוף בהיר.
| חזרה | | |