שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר עם חבושים ורוטב שזיפים שחורים / אריק חכימי


חומרים
1/2 כוס שמן
1 ק"ג בשר בקר שריר, חתוך לקוביות של 3 ס"מ
2 בצלים בינונים, קצוצים דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס רסק עגבניות
6 כוסות מים
1 ק"ג חבושים לא קלופים, שטופים היטב, ומנוקים מהליבה וחתוכים לפלחים
500 גרם שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים
אופן ההכנה
  1. מחממים חצי מכמות השמן, עד שעולה מעט עשן, ומטגנים את הבשר עם הבצל והתבלינים עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן מעט.
  2. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כשעה או מעט פחות.
  3. מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את החבושים עד שישחימו מעט.
  4. מוסיפים את החבושים לבשר, מוסיפים את השזיפים המיובשים ואת 3 כוסות המים הנותרות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. מגישים עם אורז לבן.

חזרה