|
|
|
|
צלי בקר עם חבושים ורוטב שזיפים שחורים
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
1/2 כוס שמן |
1 ק"ג בשר בקר שריר, חתוך לקוביות של 3 ס"מ |
2 בצלים בינונים, קצוצים דק |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור |
1/2 כפית כורכום |
1 כפית פפריקה מתוקה |
1/2 כוס רסק עגבניות |
6 כוסות מים |
1 ק"ג חבושים לא קלופים, שטופים היטב, ומנוקים מהליבה וחתוכים לפלחים |
500 גרם שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים |
אופן ההכנה |
- מחממים חצי מכמות השמן, עד שעולה מעט עשן, ומטגנים את הבשר עם הבצל והתבלינים עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן מעט.
- מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כשעה או מעט פחות.
- מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את החבושים עד שישחימו מעט.
- מוסיפים את החבושים לבשר, מוסיפים את השזיפים המיובשים ואת 3 כוסות המים הנותרות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. מגישים עם אורז לבן.
| חזרה | | |