|
|
|
|
צלי בקר ברוטב שעועית ירוקה
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
1/2 כוס שמן |
1 ק"ג שעועית ירוקה מנוקה, כל תרמיל חתוך ל 3 קטעים |
1 ק"ג בשר בקר שריר, חתוך לקוביות של 3 ס"מ |
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק |
1 כפית כורכום |
1 כפית פלפל שחור |
1 כפית פפריקה אדומה |
1 כפית מלח |
1/2 כוס רסק עגבניות |
4 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות |
5 כוסות מים |
2 לימונים פרסיים מיובשים (לימון עמני) |
אופן ההכנה |
- מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את השעועית עד שהיא מקבלת גוון מעט חום.
- בסיר נפרד מחממים את יתרת השמן עד שעולה מעט עשן. מוסיפים את קוביות הבשר, הבצל וכל התבלינים ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הכוונים. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן מעט.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן עוד כ 10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים מן העגבניות.
- מוסיפים את השעועית המטוגנת, המים והלימונים המיובשים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהבשר מתרכך. מגישים עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.
| חזרה | | |