שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כנאפה / חנוך (חני) פרבר

ממתק מזרחי, אפשר לקנות אותו בכפרים ערביים ואפשר גם להכין בבית.


חומרים
300 גרם אטריות קדאיף מקונדיטוריות מתמחות או מסניפי השופרסל, שם יש במקפיא אטריות כאלו מתוצרת יוון
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה של גד
100 גרם פיסטוק חלבי
לסירופ:
1 ליטר מים
250 גרם סוכר
2 פסים קליפת לימון
מקל קינמון
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הסירופ: מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  2. מכינים את הכנאפה: מערבבים את האטריות עם החמאה עד שהן שבורות מעט וספוגות היטב.
  3. מניחים שכבה של אטריות על קרקעית המחבת (כשני שלישים מהכמות). מפזרים מעל את הריקוטה המפוררת. מפזרים מעל את שארית האטריות ומהדקים היטב. 
  4. מטגנים 10-8 דקות מעל להבה בינונית. 
  5. משחררים את דפנות הכנאפה ומניחים מעל, כמכסה, צלחת רחבה או מגש. הופכים בתנועה מהירה ובטוחה את הכנאפה לצלחת ומגישים חם עם פיסטוק חלבי קצוץ מעל.
  6. את הסירופ מגישים בקנקנים אישיים קטנים, שכל אחד ישפוך כאוות נפשו.

חזרה