|
|
|
|
שיפודי טופו ופטריות במרינדת ג'ינג'ר, תפוז וסויה
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
500 גרם טופו |
16-20 פטריות יער (ירדן) |
למרינדה: |
1/2 כוס רוטב סויה תוצרת חוץ |
1/2 כוס תפוזים סחוטים |
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחי עץ |
2 כפות שמן |
1 כף שמן סומסום כהה |
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר |
1/2 כפית אבקת צ'ילי (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 3-4 ס"מ. שמים את הקוביות במרינדה למשך שעה או יותר (אפשר למשך הלילה).
- שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים. מוסיפים למרינדה למשך 15 דקות.
- מסדרים לסירוגין את הטופו והפטריות על השיפודים, וצולים על גריל פחמים בחום נמוך כ 12 דקות.
| חזרה | | |