שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שיפודי טופו ופטריות במרינדת ג'ינג'ר, תפוז וסויה / פיליס גלזר


חומרים
500 גרם טופו
16-20 פטריות יער (ירדן)
למרינדה:
1/2 כוס רוטב סויה תוצרת חוץ
1/2 כוס תפוזים סחוטים
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחי עץ
2 כפות שמן
1 כף שמן סומסום כהה
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית אבקת צ'ילי (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 3-4 ס"מ. שמים את הקוביות במרינדה למשך שעה או יותר (אפשר למשך הלילה).
  2. שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים. מוסיפים למרינדה למשך 15 דקות.
  3. מסדרים לסירוגין את הטופו והפטריות על השיפודים, וצולים על גריל פחמים בחום נמוך כ 12 דקות.


חזרה