שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'טני מנגו חריף / בני סיידא

החומרים מספיקים לצנצנת בנפח של עד 1 ליטר.


חומרים
1 ק"ג מנגו לא בשל, קלוף וחתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
1 לימון שטוף, פרוס לחצאי עיגולים
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר גס
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
1.25 כוסות חומץ הדרים
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 כפית הל טחון
פפריקה אדומה לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את המנגו, הלימון, הג'ינג'ר, הפלפלים החריפים, השום והחומץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  2. מוסיפים את הסוכר, המלח והצימוקים ומבשלים עוד 20 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את ההל והפפריקה, מערבבים ומצננים. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.


חזרה