שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קסטנה על ג'גי / אריק חכימי וגרסיה גרגו

עוף עם ערמונים, מקור המנה בלבנון.


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג ערמונים
שמן לטיגון
100 גרם בשר בקר טחון
100 גרם אורז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 כפות צנוברים קלויים
1 עוף שלם (במשקל של כ 1/2 1 ק"ג)
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). חורצים צלב בבסיס הערמונים וקולים כ 15 דקות, עד שהקליפה מתנפחת. מוציאים מהתנור וקולפים את הערמונים כשהם עדיין חמים. 
  2.  מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבשר עד שישחים. מוסיפים את האורז וכוס מים, מתבלים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז מתרכך (כ 20 דקות). מוסיפים את הצנוברים ומצננים. 
  3.  ממלאים את העוף בתערובת האורז וסוגרים את הפתח בעזרת קיסמים. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומזהיבים את העוף מכל צדדיו. מוסיפים מים עד למחצית מגובה העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. הופכים את העוף בסיר במהלך הבישול. 
  4.  מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הערמונים, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה נוספת.

חזרה