|
|
|
|
פריטטה עם עשבי תיבול ומוצרלה
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
4 כוסות עשבי תיבול קצוצים, כמו: שמיר, פטרוזיליה, ריחן, טימין, אורגנו, בצל ירוק ועירית |
150 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות |
2 כפות פירורי לחם |
8 ביצים |
4 כפות זיתים שחורים קצוצים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
50 גרם חמאה |
4 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
1. שמים בקערה את עשבי התיבול, הגבינה, פירורי הלחם, הביצים והזיתים. מתבלים וטורפים היטב. 2. ממיסים את החמאה והשמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28ס"מ בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות. 3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה. 4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות. 5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר
| חזרה | | |