שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם עשבי תיבול ומוצרלה / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
4 כוסות עשבי תיבול קצוצים, כמו: שמיר, פטרוזיליה, ריחן, טימין, אורגנו, בצל ירוק ועירית
150 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
2 כפות פירורי לחם
8 ביצים
4 כפות זיתים שחורים קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את עשבי התיבול, הגבינה, פירורי הלחם, הביצים והזיתים. מתבלים וטורפים היטב.
2. ממיסים את החמאה והשמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28ס"מ     בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר

חזרה