שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גזר עם ג'ינג'ר ולימון


חומרים (4 מנות)
50 גרם חמאה
1.5 כוסות בצל קצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפיות שום כתוש
500 גרם גזר קלוף וקצוץ
2 עגבניות קלופות וקצוצות, ללא הגרעינים והמיץ
1.5 כפיות קליפת לימון מגוררת
3 כוסות מרק עוף או מים
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית. מאדים את הבצל במשך 4 דקות, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומאדים עוד שתי דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הגזר, העגבניות וקליפת הלימון, מאדים עוד דקה.
  3. מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהגזר מתרכך (בערך 20 דקות). מצננים.
  4. כאשר המרק קר, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מחממים לפני ההגשה.

חזרה