|
|
|
|
מרק גזר עם ג'ינג'ר ולימון
|
חומרים (4 מנות)
|
50 גרם חמאה |
1.5 כוסות בצל קצוץ |
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק |
2 כפיות שום כתוש |
500 גרם גזר קלוף וקצוץ |
2 עגבניות קלופות וקצוצות, ללא הגרעינים והמיץ |
1.5 כפיות קליפת לימון מגוררת |
3 כוסות מרק עוף או מים |
מלח ופלפל |
2 כפות מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית. מאדים את הבצל במשך 4 דקות, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומאדים עוד שתי דקות.
- מוסיפים לסיר את הגזר, העגבניות וקליפת הלימון, מאדים עוד דקה.
- מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהגזר מתרכך (בערך 20 דקות). מצננים.
- כאשר המרק קר, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מחממים לפני ההגשה.
| חזרה | | |