שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שמן תאילנדי / פיליס גלזר

מתאים למרינדות, סלטים או לשיטת טיגון-עירבוב. אם אין לכם עשב לימון (למון גראס) בגינה, אפשר להשתמש בעשב לימון מיובש שניתן לקנות בחנויות טבע.


חומרים
3 גבעולי עשב לימון או שליש כוס מיובש
2 גבעולים קטנים של ריחן טרי
4 גבעולי כוסברה טרייה
2 גבעולי נענע
1 שן שום
1 פרוסה ג'ינג'ר
1 ליטר שמן חמניות או בוטנים
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים, מלבד השמן, בצנצנת סטרילית ויוצקים מעליהם את השמן ומכסים. משאירים בצד יומיים, ומעבירים לארון קריר ואפל (או למקרר) למשך שבועיים לפני השימוש. רצוי לסנן את השמן, ולבקבק שוב בצנצנת נקייה. אפשר גם להוסיף 2-1 פלפלים חריפים אם רוצים.
(טיפ: אם החומרים צפים, אפשר לארוז אותם בפיסת בד גזה קשורה עם חוט, ולהטמין אותה בתחתית הבקבוק).

חזרה