שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פורל אפוי במלית פטריות, ברוטב שמנת ויין / בני סיידא


חומרים
5 דגי פורל
מלח ופלפל לבן
600 גרם פטריות טריות מסוגים שונים (שמפיניון, ירדן, פורטבלו)
120 גרם חמאה
1 כוס יין לבן יבש
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל.
2. פורסים את הפטריות הגדולות. ממיסים במחבת 50 גרם חמאה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים חצי כוס מהיין ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים לצינון, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית אפייה ב 30 גרם חמאה ומפזרים עליה את הבצל הקצוץ.
4. ממלאים את הדגים בתערובת הפטריות ומניחים בתבנית. חותכים את שארית החמאה לקוביות ומפזרים על הדגים. יוצקים את היין הנותר והשמנת לתבנית ואופים כ 20 דקות.
5. מעבירים את הדגים לצלחות אישיות, יוצקים עליהם מהרוטב שבתבנית ומגישים.

חזרה