שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פורל מטוגן בחמאת לימון ועשבי תיבול / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
5 דגי פורל
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל לבן
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
לרוטב:
120 גרם חמאה
3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לבן
6 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (עירית, טימין, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק, בזיליקום)
אופן ההכנה
  1. מקמחים את הדגים ומתבלים במלח ובפלפל לבן. מחממים את החמאה והשמן במחבת כבדה, עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הדגים ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהמחבת ושומרים בתנור חם.
  2. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת 30 גרם מהחמאה. מוסיפים את השאלוט ואת השום ומטגנים עד שהם מתרככים. מוסיפים את היין ומבשלים עד שנותרות שתי כפות נוזלים. מוסיפים את שארית החמאה וטורפים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 3 דקות.
  3. מחלקים את הדגים לצלחות אישיות, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים עם בגט חם וטרי.



חזרה