מקצפת שוקולד ואגוזים בקרם
/ רותי קינן
עוגת מרנג עם קרם שוקולד ואגוזים
|
חומרים
|
למקצפת: |
4 חלבונים בטמפרטורת החדר |
1/2 כוס סוכר |
100 גרם אבקת סוכר |
100 גרם אגוזי מלך קצוצים |
3 כפות אבקת קקאו |
לקרם: |
250 גרם שוקולד |
4 חלמונים |
200 גרם חמאה או מרגרינה |
100 גרם אבקת סוכר |
2 כפות ליקר שוקולד |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפיה.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מבליעים לתוכו, תוך הקצפה, את אבקת הסוכר, את האגוזים הקצוצים ואת הקקאו.
- משטחים את המקצפת בתבנית ואופים בתנור המחומם כ-45 דקות, או עד שהמקצפת פריכה ויבשה.
מוציאים מהתנור ומחלקים את המקצפת לרוחבה לשניים. מצננים.
- בינתיים מכינים את הקרם: מתיכים את השוקולד בקערה חסינת חום המוצבת על סיר ובו מים רותחים (בון מארי). כשהשוקולד מותך, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב, כדי שיתבשלו מעט בחומו.
- מסירים מהלהבה ומוסיפים את החמאה או המרגרינה. בוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הסוכר והליקר ומערבבים היטב.
- מצננים את הקרם במקרר, וכשהוא קר אך עדיין רך, מקציפים אותו במקצף חשמלי עד שהוא נעשה בהיר, סמיך ואוורירי.
- מניחים חצי מהמקצפת האפויה על מגש. מורחים בחצי מכמות הקרם ומכסים במקצפת השניה. מורחים עליה את הקרם שנותר ומסמנים עליו דוגמאות במזלג.
- מאחסנים במקרר לפחות למשך הלילה, לפני שחותכים את העוגה לריבועים.
|
חזרה |