שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מקצפת שוקולד ואגוזים בקרם / רותי קינן

עוגת מרנג עם קרם שוקולד ואגוזים


חומרים
למקצפת:
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
3 כפות אבקת קקאו
לקרם:
250 גרם שוקולד
4 חלמונים
200 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות ליקר שוקולד
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפיה.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מבליעים לתוכו, תוך הקצפה, את אבקת הסוכר, את האגוזים הקצוצים ואת הקקאו.
  3. משטחים את המקצפת בתבנית ואופים בתנור המחומם כ-45 דקות, או עד שהמקצפת פריכה ויבשה.
    מוציאים מהתנור ומחלקים את המקצפת לרוחבה לשניים. מצננים.
  4. בינתיים מכינים את הקרם: מתיכים את השוקולד בקערה חסינת חום המוצבת על סיר ובו מים רותחים (בון מארי). כשהשוקולד מותך, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב, כדי שיתבשלו מעט בחומו.
  5. מסירים מהלהבה ומוסיפים את החמאה או המרגרינה. בוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הסוכר והליקר ומערבבים היטב.
  6. מצננים את הקרם במקרר, וכשהוא קר אך עדיין רך, מקציפים אותו במקצף חשמלי עד שהוא נעשה בהיר, סמיך ואוורירי.
  7. מניחים חצי מהמקצפת האפויה על מגש. מורחים בחצי מכמות הקרם ומכסים במקצפת השניה. מורחים עליה את הקרם שנותר ומסמנים עליו דוגמאות במזלג.
  8. מאחסנים במקרר לפחות למשך הלילה, לפני שחותכים את העוגה לריבועים.

חזרה