שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברווז או עוף ממולא בתפוחים ואגוזים / דליה פן-לרנר

מנה חגיגית ולא מאוד מסובכת להכנה.


חומרים
1 ברווז או עוף שלם
מלח ופלפל
שום כתוש
2 כפות דבש נוזלי
2 כפות מיץ לימון
2-1 כפות רוטב סויה (לא הכרחי)
1 כוס מרק עוף מרוכז
חוט תפירה עבה ומחט או קיסמי שיניים
למילוי:
מעט שמן לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ
1 תפוח חמוץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
150 גרם פירורי לחם לבן טריים
קליפת לימון מגוררת
2-1 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי טימין טריים
1/4 כפית קינמון טחון
2-1 שיני שום כתושות
ביצה טרופה (לא הכרחי)
2-1 כפות מיץ לימון
2-1 כפות שמן
אופן ההכנה
  1. מנקים ומייבשים היטב את הברווז או העוף (ככל שעור הברווז יהיה יבש יותר, הוא יהיה פריך יותר).
  2. מערבבים בקערה את המלח, הפלפל והשום עם הדבש, מיץ הלימון ורוטב הסויה ומברישים על עור הברווז או העוף. מניחים למרכיבים להיספג היטב בעור הברווז. שומרים את יתרת הרוטב שבקערה להמשך.
  3. מכינים את המילוי: מטגנים במחבת, במעט שמן, את הבצל הקצוץ וקוביות התפוח. מאדים עד שהבצל שקוף והתפוחים מרוככים מעט. מוסיפים את האגוזים, ומערבבים.
  4. מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, השמן והתבלינים.
    מערבבים היטב ומוסיפים ביצה טרופה ומיץ לימון. מתבלים, ומניחים בצד ל-20 דקות.
  5. ממלאים את הברווז או העוף במלית, וסוגרים את הפתחים (אפשר לתפור בעזרת חוט ומחט או לנעוץ קיסמי שיניים).
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים במעט שמן, ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי.
  7. אם משתמשים בברווז: דוקרים את עורו במזלג במקומות השמנים. מניחים את הברווז על רשת בתבנית צלייה וצולים כשעה וחצי. מדי פעם, במיוחד בשעה הראשונה, הופכים את הברווז כדי שכל צדדיו ישחימו. מוסיפים מעט מים או יין לבן יבש לתבנית, כדי שהשומן שנוטף לתבנית לא יתיז בתנור לכל עבר. בחצי השעה האחרונה מברישים עוד ממשרה הדבש, מיץ הלימון והסויה שנותרו וצולים עד שהברווז שחום ופריך.
  8. מעבירים את הברווז לכלי מתאים. אוספים וזורקים את השומן שהצטבר בתבנית, אך משאירים את המיצים שנטפו לתבנית. מוסיפים לתבנית את שארית המשרה והמרק, ומרתיחים ומצמצמים עד שהרוטב מרוכז.

חזרה