שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ג'מבאלאיה / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 כוס אורז
1 כפית מלח
2 כפות שמן תירס
1 בצל
1 גבעול סלרי
2 פלפלים ירוקים
3 עגבניות קלופות ללא גרעינים
מלח ופלפל
400 גרם במיה (אפשר מוקפאת או משומרת)
2 פלפלים ירוקים חריפים
פלפלת חריפה (קאיין או פפריקה), לפי הטעם
50 גרם חמאה (לא הכרחי)
גבעול טימין
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האורז, מניחים בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים ואת המלח. מבשלים על להבה גבוהה עד שכל המים נעלמים. מכבים את האש ומכסים את הסיר.
  2. בינתיים, קוצצים את כל הירקות (מלבד הבמיה). מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד שנעשים שקופים. מוסיפים את הפלפל והבמיה ומטגנים עוד כמה דקות תוך בחישה תכופה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות.
  3. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות). מערבבים את האורז עם תערובת הירקות ומוסיפים את החמאה.
  4. מעבירים לתבנית עמוקה או לקדירה, מניחים למעלה את ענף הקורנית, מכסים ואופים כ-40 דקות.

 

גיוונים:

במקום במיה אפשר להשתמש בפטריות או לגוון גם בסוגי ירקות אחרים.

אפשר להוסיף לאורז, עם הירקות או במקום חלק מהם, נתחי בשר, עוף או דגים מבושלים או צלויים.

 

 

 

חזרה