שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל גרגרי חומוס ועלי מנגולד / דליה פן-לרנר

גרסה איטלקית לתבשיל צפון אפריקאי. ניתן להחליף את המנגולד (סלק עלים) בתרד.


חומרים
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מושרים משך לילה
1 ק"ג עלי מנגולד
6-7 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
2 גזרים קטנים, קצוצים
1 כוס יין לבן יבש
1-2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מרק עוף או מים
1 כפית שביבי פלפלונים חריפים אדומים, מיובשים
2 כפות מיץ לימון
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  מבשלים את גרגרי החומוס בהרבה מים עד שהם מתרככים (כשעה וחצי עד שעתיים). 
  2. קורעים את עלי המנגולד (ללא הגבעול הלבן) וחולטים 3 דקות במים מומלחים רותחים. מסננים ומקררים בקערת מי קרח. סוחטים וחותכים לרצועות קצרות עבות. 
  3. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצל, השום והגזר 4-3 דקות. מוסיפים את היין, רסק עגבניות מעורבב במרק, מתבלים בשביבי פלפל חריף, מלח ופלפל, ומבשלים עד שרוב הנוזלים התאדו.
  4. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ועלי המנגולד ומבשלים 10-8 דקות. מוסיפים מיץ לימון וזורים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.


חזרה