שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת ג'ינג'ר / דליה פן-לרנר


חומרים
2 כוסות חלב (500 מ"ל בערך)
1/2 כוס סוכר + 2 כפות
3 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
6 חלמונים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
אופן ההכנה
  1. מביאים לרתיחה את החלב עם 2 כפות סוכר ושורש הג'ינג'ר. ברגע שהחלב מתחיל לבעבע, מורידים מהאש ומשהים בצד לכמה דקות.
  2. בינתיים מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שהם תפוחים ובהירים.
  3. מסננים את החלב המבושם ומקציפים לתוך החלמונים, מעבירים לסיר מעל אש קטנה ומבשלים תוך כדי עירבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. מצננים. מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה לתערובת הקרה, מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים. אם אין ברשותכם מכונת גלידה, מכניסים את התערובת למקפיא, מוציאים ומערבבים היטב כל חצי שעה בערך, כדי למנוע היווצרות גושי קרח.

חזרה