|
|
|
|
גלידת ג'ינג'ר
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
2 כוסות חלב (500 מ"ל בערך) |
1/2 כוס סוכר + 2 כפות |
3 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר |
6 חלמונים |
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) |
אופן ההכנה |
- מביאים לרתיחה את החלב עם 2 כפות סוכר ושורש הג'ינג'ר. ברגע שהחלב מתחיל לבעבע, מורידים מהאש ומשהים בצד לכמה דקות.
- בינתיים מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שהם תפוחים ובהירים.
- מסננים את החלב המבושם ומקציפים לתוך החלמונים, מעבירים לסיר מעל אש קטנה ומבשלים תוך כדי עירבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. מצננים. מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה לתערובת הקרה, מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים. אם אין ברשותכם מכונת גלידה, מכניסים את התערובת למקפיא, מוציאים ומערבבים היטב כל חצי שעה בערך, כדי למנוע היווצרות גושי קרח.
| חזרה | | |