מג'דרה (אורז עם עדשים)
/ נוואל אבו-גוש מתוך הספר 'המטבח הערבי ארץ-ישראלי'
קמצוץ הקינמון עושה במנה המוכרת הזאת פלאים, וגם על הכמון אסור לוותר. הצירוף של אורז טוב, עדשים ירוקות והרבה בצל מטוגן עושים אותה לאחת המנות האהובות במטבח הערבי.
|
חומרים
|
2 כוסות עדשים ירוקות שלמות |
2 כוסות אורז עגול |
1 כפית מלח |
1/4 כפית כמון |
1/4 כפית קינמון |
1/4 כפית פלפל שחור טחון |
2 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות |
4 כפות שמן תירס |
6 כוסות מים רותחים |
אופן ההכנה |
- בוררים את האורז ואת העדשים ושוטפים. משרים במים לשעה, אורז לחוד ועדשים לחוד. שוטפים ומסננים.
- בסיר גדול מבשלים את העדשים עם המים, התבלינים והמלח, 30 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 15 דקות, בסיר מכוסה.
- במחבת נפרדת מטגנים את רצועות הבצל ב-4 כפות השמן, עד להשחמה.
- עורמים את האורז עם העדשים על קערת הגשה עמוקה ומניחים מעל את טבעות הבצל המטוגנות. מגישים חם.
|
חזרה |