שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חומוס וכרישה עם פרמזן / בני סיידא מתוך הספר 'רק מרק'

מרק איטלקי שאכלתי באמלפי שבדרום איטליה במסעדת פועלים קטנה.

המרק הוגש על לחם כפרי חם שנאפה במקום, שמן זית משובח וחריף וגבינת פרמזן שכל סועד מוריד ממנה שבבים לתוך המרק החם.


חומרים (6 מנות)
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ומסוננים
60 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
6 שיני שום פרוסות
4-5 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
8 כוסות מרק צח חם או מים
מלח ופלפל שחור גרוס
פפריקה חריפה
להגשה:
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
פלפל שחור טחון גס
שמן זית
אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר כבד את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הכרישה ותפוחי-האדמה ומאדים 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המרק הצח ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מביאים לרתיחה, ונפטרים מהקצף המצטבר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים, עד שגרגירי החומוס רכים והמרק סמיך.
  3. מגישים חם בעיטור גבינת פרמזן, פלפל שחור גרוס וכמה טיפות שמן זית, ואיך לא - עם לחם טרי.

 

חזרה