מרק רגל תימני
/ בני סיידא מתוך הספר 'רק מרק'
המרק מכיל עצמות מח ועצמות סוכר ומתובל בחוואייג'. רצוי להכין את המרק יום קודם ולהגשו עם פיתה תימנית, סחוג, ואם אוהבים - עם חילבה.
|
חומרים (7 מנות)
|
1/4 כוס שמן |
1.5 ק"ג עצמות מח ועצמות סוכר |
10 כוסות מים |
2 שורש סלרי חתוכים לקוביות |
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות |
3 בצלים קצוצים דק |
10 שיני שום קלופות |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1 כף גדושה חוואייג' למרק |
מלח ופלפל שחור |
1 עגבניה קלופה וקצוצה דק |
1 כף רסק עגבניות |
אופן ההכנה |
- מחממים בסיר כבד וגדול את השמן, מוסיפים את העצמות ומשחימים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה ביותר כ-3 שעות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.
|
חזרה |