שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רולדת שקדים וג'ינג'ר / מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק


חומרים
לעוגה:
4 ביצים מופרדות
1.25 כוסות (120 גרם) אבקת סוכר
4-5 כפות ברנדי
3 כפות חלב
20 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס (120 גרם) קמח
למילוי:
200 מ"ל (קצת פחות ממיכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם שורש ג'ינג'ר טרי קלוף
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
1/2 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ או שקדים קלויים, טחונים גס
תבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. להכנת עוגת הבסיס: מחממים את התנור לחום נמוך (160 צ.). מקציפים את החלבונים לקצף רך. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים את אבקת הסוכר, החלמונים, החמאה והקמח. מערבבים לקבלת תערובת חלקה.
  2. מעבירים לתבנית ואופים 40 דקות. כשהעוגה עדיין חמה, מרטיבים אותה בברנדי ובחלב.
  3. להכנת המילוי: מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ומערבבים לתוכה את השוקולד הלבן לקבלת תערובת אחידה. במעבד-מזון טוחנים היטב את השקדים עם הג'ינג'ר והסוכר החום, ומערבבים עם תערובת השוקולד.
  4. להכנת הרולדה: מורחים על עוגת הבסיס 3/4 מהמילוי, ומגלגלים את העוגה לרולדה. מורחים את התערובת שנותרה על חלקה העליון של הרולדה. מקשטים בג'ינג'ר המסוכר או בשקדים הטחונים. מצננים ומגישים.
חזרה