|
|
|
|
רולדת שקדים וג'ינג'ר
/ מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק
|
חומרים
|
לעוגה: |
4 ביצים מופרדות |
1.25 כוסות (120 גרם) אבקת סוכר |
4-5 כפות ברנדי |
3 כפות חלב |
20 גרם חמאה מומסת |
3/4 כוס (120 גרם) קמח |
למילוי: |
200 מ"ל (קצת פחות ממיכל) שמנת מתוקה |
200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות |
200 גרם שקדים מולבנים פרוסים |
50 גרם שורש ג'ינג'ר טרי קלוף |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה |
1/2 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ או שקדים קלויים, טחונים גס |
תבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- להכנת עוגת הבסיס: מחממים את התנור לחום נמוך (160 צ.). מקציפים את החלבונים לקצף רך. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים את אבקת הסוכר, החלמונים, החמאה והקמח. מערבבים לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית ואופים 40 דקות. כשהעוגה עדיין חמה, מרטיבים אותה בברנדי ובחלב.
- להכנת המילוי: מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ומערבבים לתוכה את השוקולד הלבן לקבלת תערובת אחידה. במעבד-מזון טוחנים היטב את השקדים עם הג'ינג'ר והסוכר החום, ומערבבים עם תערובת השוקולד.
- להכנת הרולדה: מורחים על עוגת הבסיס 3/4 מהמילוי, ומגלגלים את העוגה לרולדה. מורחים את התערובת שנותרה על חלקה העליון של הרולדה. מקשטים בג'ינג'ר המסוכר או בשקדים הטחונים. מצננים ומגישים.
| חזרה | | |